Clubideideafaceri.ro Q&A

"cum se face cultura de sparanghel?"

buna ziua,
ma intereseaza pentru o viitoare afacere cum se face cultura de sparanghel? ma puteti ajuta? multumesc

Adaugata in
  • Afaceri agricole
  • Cultura sparanghel
  • Sparanghel
  • Afacere

Ion Ganea
 User  Ion Ganea a intrebat la 04 Oct. 2013

 

1 raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Ursuleanu
 Consultant Mihaela Ursuleanu a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2013
buna ziua,

Interesanta idee, va ajutam cu placere. La cultivarea sparanghelului sunt doua etape de care trebuie tinut cont: obtinerea materialului saditor si cultivarea acestuia. Un hectar cultivat cu sparanghel poate aduce o productie medie de 2,5 - 6 tone. Trebuie avut in vedere ca o cultura de sparanghel poate fi exploatata mai mult de 15 ani.
Dar, retineti, cultura sparanghelului devine rentabila din al treilea an de la infiintare, atunci cand primii lastari sunt pregatiti pentru recoltare.

Planta nu are cerinte deosebite fata de clima, rezistand la iernile reci. Se uda moderat si adeseori se cultiva neirigat. Pentru a se dezvolta fara probleme are nevoie de un sol nisipos, ingrasat, bine drenat, usor acid.

Recoltarea este una din cele mai dificile lucrari in cultivarea sparanghelului si se face manual. Operatiunea este pretentioasa si are implicatii in dezvoltarea ulterioara a plantei: daca se recolteaza foarte multi lastari, planta va fi slabita, se va dezvolta mai greu si va fi mai putin rezistenta la conditiile meteo si fata de boli si daunatori.

Recoltarea se face o singura luna pe an, de la jumatatea lui mai pana la jumatatea lunii iunie. Imediat dupa recoltare, pana la sfarsitul lui iunie biloanele se desfac si plantele sunt lasate sa creasca in voie. Toamna se executa aceeasi lucrare obisnuita, de cosire si ardere a tulpinilor.

Cultivarea legumelor in sistem ecologic

Succes!


Alte intrebari despre Afaceri agricole

Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Mihaela Ursuleanu
Ana Steinberg Marian Negrea Emilia Rosu Dan Popa Vlad Tanasa


Video club