Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Clubideideafaceri.ro Q&A

"cum se pot valorifica coacazele si agrisele?"

buna ziua?
merita sa cultiv coacaze si agrise? cum se pot valorifica coacazele si agrisele? multumesc


Adaugata in
  • Afaceri agricole
  • Coacaze
  • Agrise

Adrian Ionescu
 User  Adrian Ionescu a intrebat la 11 Sep. 2013

 

1 raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Ursuleanu
 Consultant Mihaela Ursuleanu a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2013
buna ziua,

Ambele plante ofera frecte foarte valoroase pentru sanatatea omului. Spre exemplu, agrisele contin de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, dar au si calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu si vitaminele A, B1, B2, C, P.

De asemenea, coacazele negre sunt dintre cele mai bogate fructe in vitamina C, avand in compozitia chimica si alte componente importante: protide, glucide, acizi organici, tanin, antociani, flavone, potasiu, Mg, Ca, P, Cl, Na etc.

Fructele de coacaz se folosesc pentru prepararea sucurilor, siropurilor, lichiorurilor, dulcetei, compoturilor, peltelei, marmeladei, vinurilor tonice etc. Din fructe, frunze si ramuri, se prepara ceai cu efecte calmante si medicamente pentru afectiuni gastrointestinale, reumatismale, guta, artrita, diaree si afectiuni cardiace.

Valorificarea ambelor tipuri de fructe se face in stare proaspata sau sub forma de dulceata, jeleu, peltea, suc, vin, compot, lichior.

Toate informatiile despre cultivarea coacazelor si a agriselor precum si altor tipuri de arbusti fructiferi, dar si modul de valorificare, gasiti aici: Cultivarea arbustilor fructiferi


Va doresc succes!




Alte intrebari despre Afaceri agricole

Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Dan Popa
Mihaela Ursuleanu Marian Negrea Ana Steinberg Emilia Rosu Vlad Tanasa


Video club