Clubideideafaceri.ro Q&A

"Piata de desfacere"

Buna ziua! Detin, in prezent, o mica crescatorie de iepuri de rasa, si pasari de ornament (gaini de rasa ornamentale) dar, oricand as putea achizitiona familii de pasari "comerciale" (pentru productia de carne si/sau oua). M-ar interesa, daca aveti posibilitatea sa ma ajutati cu aceste informatii, doua aspecte: care ar fi actele minime necesare pentru a distribui, in mod legal, carnea de iepure si cea de pasare precum si ouale (cred ca este necesar (nu stiu daca si suficient) un certificat de producator dar ce presupune acesta si ce conditii trebuie indeplinite pentru distributia produselor mentionate mai sus); in al doilea rand ma intereseaza daca aveti cunostiinte legate de piata de desfacere a acestor produse - de exemplu: exista clienti interesati de carnea de iepure, si daca da, ma puteti directiona, cel putin orientativ, catre unul? Va multumesc!

Adaugata in
  • Afaceri agricole

Marius Feneru
 User  Marius Feneru a intrebat la 01 Feb. 2014

 

1 raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vlad Tanasa
 Consultant Vlad Tanasa a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2014
Intr-adevar, pentru a comercializa produse primare de origine animala aveti nevoie de certificat de producator. Pentru aceasta este indicat sa va inregistrati ca PFA la Registrul Comertului cu cod CAEN 0149 cresterea animalelor ( pentru cresterea iepurilor) si sa obtineti autorizatie de la primaria unde aveti domiciliu.

Ca si producator de oua este necesar sa va inregistrati activitatea ca producator, procesator, distribuitor si comerciant la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din judetul unde se afla ferma dvs.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara pentru Siguranta Alimentelor
prevede urmatoarele, legat de înregistrarea exploatatiilor: exploatatiile trebuie sa aiba un numar distinctiv la nivel national, la fiecare directie sanitara veterinara existând o baza de date, în care sunt mentionate urmatoarele:
a. numele exploatatiei, adresa acesteia;
b. numele si adresa persoanei fizice responsabile cu exploatatia de gaini ouatoare(detinatorul);
c. numarul/numerele de înregistrare a altor unitati de acelasi profil, care se afla în
proprietatea sau în administrarea detinatorului;
d. numele si adresa proprietarului unitatii, daca acesta este diferit de detinator;
e. numarul/numerele de înregistrare ale altor unitati de acelasi profil, care se afla în
proprietatea sau în administrarea proprietarului unitatii;
f. metoda de crestere;
g. capacitatea maxima a unitatii privind numarul de pasari la un moment dat.

Cat depre carnea de iepure, exista cerere pe piata din Romania, in special lanturile de magazine (Kaufland, etc).

Mult succes in continuare!


Alte intrebari despre Afaceri agricole

Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Mihaela Ursuleanu
Vlad Tanasa Dan Popa Emilia Rosu Ana Steinberg Marian Negrea


Video club