Shaomeria - o afacere cu care nu dai gres

de Clubideideafaceri.ro la 04 Oct. 2011

Tags: shaormerie, fast food, infiintare, idei de afaceri



Calea unui business de succes in 2015:
Firma de organizari evenimente!

In cateva zile vei sti sa organizezi evenimentul perfect!

>> Click AICI <<

 

Infiintarea unei shaormerii este o idee simpla si la indemana oricui, ce nu necesita investitii mari. Este o afacere ce nu duce lipsa de clienti, un fast-food specializat pe shaorma fiind solutia perfecta pentru orasenii grabiti.


Unul dintre motivele pentru care localurile de acest gen merg atat de bine este faptul ca investitia in produs este mica si profitul mare. Puteti vinde o shaorma cu 9-13 lei, iar pe dumneavoastra va costa doar 30% din pretul de vanzare!

Un prim pas in demararea acestei afaceri este realizarea unui plan bine pus la punct, care sa puncteze urmatoarele aspecte:

1. In primul rand, trebuie sa gasiti si sa amenajati un spatiu ( fiind cel care genereaza o mare parte din bani)
2. Apoi, va ocupati de procurarea sau inovarea retetei de shaorma si de prospectarea pietei si achizitionarea utilajelor
4. Un pas important este gasirea furnizorilor adecvati pentru ingrediente: carne, lipie, legume, mirodenii, sosuri etc.
5. Este vital sa urmariti concurenta
6. Apoi, trebuie sa obtineti autorizatiile de functionare
7. In final, trebuie sa angajati personalul potrivit

INFORMATII PE SCURT:

Oferta:
Aveti posibilitatea de a alege intre ce tip de shaormerie doriti sa va deschideti:

- varianta I (shaormerie mica) in care vindeti shaorma cu carne de pui, ayran si racoritoare;
- varianta II (fast-food), cu o oferta mult mai diversificata: de la shaorma de pui, shaorma de vita, salate la alte produse tip fast-food, clatite, cafea, ayran si sucuri racoritoare.

Capital initial minim in prima varianta este estimat la 14-15.000 euro, in functie de dotari.
Capital initial minim pentru varianta a doua este intre 26-34.000 euro, in functie de dotari si oferta.

Dar profitul lunar inainte de impozitare poate ajunge la 5.300 euro in cazul investitiei din varianta I si la 9.600 euro in cazul investitiei din varianta II.

Servirea: se face la casa, produsele putand fi consumate pe loc sau la pachet.

Posibili factori de risc:
stapanirea know-how-ului afacerii, grija fata de client, dezvoltarea concurentei, nerespectarea igienei.

Factori de succes: amplasamentul, cumpararea la preturi avantajoase a ingredientelor, calitatea produselor.

Situatia pietei:
foarte favorabila, in special in zonele cu trafic.

Pentru autorizarea unei unitati de tip fast-food aveti o serie de etape de parcurs:

1) Infiintarea firmei la Registrul Comertului.
2) Inregistrarea punctului de lucru prin eliberarea Certificatului constatator cu activitatile ce se vor desfasura in spatiul repectiv.
3) Obtinerea autorizatiilor sanitare si sanitar-veterinare.
4) Incheierea unui contract de salubrizare in urma unei evaluari privind cantitatea de gunoi menajer estimat.
5) Obtinerea autorizatiilor PSI. Se intocmeste documentatia tehnica si se depune dosarul la institutiile abilitate legal sa elibereze autorizatiile de functionare.
6) Obtinerea autorizatiei de functionare eliberate de primarie.

In vederea obtinerii documentului de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor pentru activitatile din unitatile de vanzare cu amanuntul, operatorii din sectorul alimentar sau reprezentantii legali ai acestora trebuie sa depuna la D.S.V.S.A. un dosar care sa cuprinda o serie de documente. De foarte mare ajutor va este Ordinul nr. 111/16.12.2008, ce prevede tot ce aveti de facut in acest sens.



Articole conexe:

Ultima ora:





Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul Clubideideafaceri.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii
0 comentarii




 
Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Dan Popa
Marian Negrea Vlad Tanasa Ana Steinberg Emilia Rosu Mihaela Ursuleanu


Video club