Clubideideafaceri.ro Q&A

"cat de rentabila este o macelarie?"

Intentionez sa deschid o macelarie in orasul Mangalia si as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat dupa consituirea firmei, ce investitie am nevoie si daca este rentabila afacerea?

Adaugata in
  • Comert

Dorina Pavelescu
 User  Dorina Pavelescu a intrebat la 25 Apr. 2013

 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Negrea
 Expert Marian Negrea a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2013
Buna ziua!

Va recomand in prealabil sa studiati legislatia emisa de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - http://www.ansvsa.ro/?pag=516
De la ANSVSA veti primi cea mai importanta autorizatie la care se vor adauga avizele de la Directia de Sanatate publica, mediu, pompieri, protectia muncii, Primarie.

Demersurile pentru obtinerea acestor avize, autorizatii de functionare, trebuie facute dupa ce ati infiintat firma sau punctul de lucru. Se pot obtine doar daca indepliniti conditiile cerute privind igiena, calitatea, siguranta, impuse de legislatia aplicabila acestui domeniu de activitate.

Pentru deschiderea afacerii aveti nevoie de o suma minima de 10.000 euro (din aceasta cca 1.000 de euro vor fi rezervati obtinerii de autorizatii legale de functionare). Important este furnizorul de carne, la ce pret si calitate puteti obtine marfa, cu plata la termen.

De asemenea, pentru a fi o afacere rentabila, va puteti gandi si la o activitate paralela de procesare a carnii (afumare, productie carnati, jambon etc.), marfa care are un termen mai mare de valabilitate. Cele mai bune perioade pentru o macelarie sunt in timpul Sarbatorilor cand se obtine un profit mai mare si de 10 ori fata de restul anului.

Va doresc succes!




Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorina Pavelescu
 User Dorina Pavelescu a raspuns userului Marian Negrea la 29 Apr. 2013
multumesc pt sfaturi si as vrea sa stiu de unde sa fac rost de procesul verbal de transformare din carcasa in subproduse (cantitativ la 100 kg carcasa cate kg rezultade subproduse in urma transarii)


Alte intrebari despre Comert

Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Dan Popa
Mihaela Ursuleanu Marian Negrea Ana Steinberg Vlad Tanasa Emilia Rosu


Video club