Clubideideafaceri.ro Q&A

"Laborator propriu prajituri"

In ce conditii se poate infiinta un laborator propriu de prajituri? M-ar interesa baza legala, avize ce trebuie obtinute, conditii spatiu. Multumesc

Adaugata in
  • Comert

Liana Popa
 User  Liana Popa a intrebat la 23 Mai 2013

 

1 raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vlad Tanasa
 Consultant Vlad Tanasa a raspuns la intrebare la 28 Mai 2013
buna ziua,

Pentru deschiderea afacerii trebuie sa aveti urmatoarele autorizatii:
de functionare din punct de vedere sanitar-veterinar;
sanitara de functionare;
mediu;
protectia muncii;
pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

In plus, este necesara licenta de fabricatie pentru produsele care urmeaza a fi realizate in laborator (de la Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Directia Generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana, respectiv a Municipiului Bucuresti, in raza teritoriala unde se afla unitatea).

Pentru eliberarea acesteia, veti depune o cerere la aceasta directie, insotita de o serie de documente, cum ar fi:
- actul de infiintare a firmei (sau autorizatie in cazul persoanelor fizice);
- specificatia tehnica a produselor (conditiile de calitate si data durabilitatii minimale);
- schita-plan a unitatii (cu enumerarea spatiilor de productie si depozitare, a instalatiilor si utilajelor, dar si capacitatea de productie);
- fisa de date privind calificarea personalului, care include si copii dupa diplomele de calificare ale angajatilor.

De mentionat ca personalul de conducere a procesului de productie si cel de laborator trebuie sa aiba cel putin pregatire profesionala medie de specialitate atestata.
Informatii suplimentare: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (www.maap.ro)

Desfasurarea tuturor activitatilor trebuie sa respecte conditiile specificate de urmatoarele acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare:
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 975/16.12.1998 privind aprobarea normelor igienico-sanitare pentru alimente;
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 976/16.12.1998 privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor;
Hotararea nr. 1198 din 24 octombrie 2002 privind aprobarea Normelor de igiena a produselor alimentare;
Regulament din 25 iunie 1999 al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare.

Va doresc succes!



Alte intrebari despre Comert

Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Emilia Rosu
Ana Steinberg Vlad Tanasa Marian Negrea Dan Popa Mihaela Ursuleanu


Video club