Clubideideafaceri.ro Q&A

"Desfarecera de produse cu BBQ-SMOKER și pavilion mobil (demontabil)"

Bună ziua,

Posed un BBQ-SMOKER American original de dimensiuni mari, cu care mi desfășor activitatea la diferite evenimente stradale și private, ct și și catering n Germania. Deoarece din motive personale va trebui să mă restabilesc n Romnia, aș dori cteva informații:

- care sunt condițiile prevăzute de lege și care sunt cerințele ce se impun de către Direcția Sanitar-Veterinară n vederea desfășurării unei activitați ca și vnzător ambulant cu un BBQ-SMOKER (grătar-afumătoare instant cu sursa de foc nchisă),
- clătite,
- grătar pe gaz,
- grătar pe cărbuni și diferite tipuri de băuturi.

Menționez că desfacerea produselor are loc dintr-un pavilion octogonal prevazut cu tejghele, cu diametrul de 6 metri și ușor de amplasat, acesta fiind demontabil, dotat cu 2 mese din inox, vitrină cu protecție din sticlă pentru prezentarea produselor sau depozitarea la cald a diferitelor preparate finite, sursă de apă rece și caldă, bain marie, frigider, răcitor instant pentru bere și alte băuturi dozate, etc.

Scurtă descriere a procesului de preparare:
- carnea proaspătă se pune la macerat cu diferite condimente din rețeta proprie, se vacumează și se depozitează la rece pentru 14-24 ore (această procedură se va face n incinta unei bucătarii a unui restaurant anume, care deține deja aprobarea Sanitar-Veterinară sau poate chiar direct la distribuitorul de carne, dovada făcndu-se prin acte necesare)
- prepararea sau gătirea cărnii n Smoker durează ntre 5 și 22 ore, n funcție de tipul și destinația acesteia, urmnd ca preparatelor sau mai bine zis, montarea acestora să fie făcută n pavilion, pe funduri din plastic n condiții igienice specifice
- brioșele vor fi rumenite instant cu un prăjitor special (nu pe grătar), iar celelalte ingrediente vor fi depozitate la rece n frigider, acestea fiind la fel puse n caserole din inox.

Ca produse finite, pot oferi următoarele:
- Ceafă de porc sau de vită, gătită n smoker, feliată și servită n brioșă sau chiflă, cu diferite garnituri la alegerea clientului
- Cartofi copți nfoliați, umpluți cu șuvițe de carne și diferite sosuri
- BBQ-Burgeri clasici americani cum ar fi Pulled Pork, Pulled Beef sau carne de pui (nu din carne tocată, ci din carnea preparată n Smoker)
- Clătite cu diferite tipuri de umpluturi (posed 2 plăci cu diametrul de 40 cm cu ncălzire pe gaz)
- Crnăciori la grătar cu chiflă și muștar (grătar electric cu tije rotative)
- Macrou afumat instant sau la grătar, gătit după metoda bavareză Steckerlfisch

n funcție de spațiul disponibil, pot amplasa și un cort demontabil cu o capacitate de 100 de persoane, dotat cu mese și bănci tip berărie.

Țin să menționez că am o vastă experiență de peste 25 de ani n gastronomia germană și internațională și cred că pot oferi produse autentice, ieșind puțin din tiparele tradiționale.


n afara deschiderii unei societați și alegerea activitaților din codul CAEN, ce cerințe se mai impun? Am căutat pe internet informații referitoare la activitatea pe care aș dori să o desfășor, dar nu am descoperit mai nimic concret și de aceea solicit ndrumarea Dumneavoastră.

Nu posed rulotă tip Food Truck deoarece desfacerea produselor cu pavilionul este mult mai multiplă pentru conceptul și echipamentul pe care l dețin.

Mulțumesc anticipat!

Cu deosebit respect,

Stănică Marcel


Adaugata in
  • Infiintare firma
  • Fast food

Marcel Stanica
 User  Marcel Stanica a intrebat la 22 Oct. 2017

 

Alte intrebari despre Infiintare firma

Email RSS Facebook Comunica experienta
Clubideideafaceri.ro
Sectiuni
  • Concurs
  • Afaceri agricole
  • Afaceri cu produse handmade
  • Afaceri online
  • Antreprenoriat
  • Apicultura
  • Cafenea
  • Comert
  • Constructii
  • Covrigarie
  • Cultivarea ciupercilor
  • Fonduri Europene si Finantare
  • Francize
  • Furnizori
  • Idei de afaceri
  • Infiintare firma
  • Investitii
  • Management
  • Marketing
  • PFA
  • Piscicultura
  • Plan de afaceri
  • Turism
Expertii nostri
Mihaela Ursuleanu
Emilia Rosu Dan Popa Ana Steinberg Vlad Tanasa Marian Negrea


Video club